All statutesArizona Statute

A.R.S. § 9-491.01: Real Estate License Preemption

Additional business license; real estate broker or salesperson; prohibition

Plain-English summaryGenerated from this section's own text, checked against it. Not legal advice. How we write these

Can an Arizona city require a real estate broker to get an extra business license?

In Arizona, a city or town cannot make a licensed real estate broker or salesperson get an additional business license to do business there. This applies if the person is already licensed to do business in the city or town where their primary place of business is located.

Full statute text

Official text last checked against azleg.gov:

9-491.01. Additional business license; real estate broker or salesperson; prohibition

A city or town may not require a person to obtain an additional business license to do business within that city or town if the person is a real estate broker or salesperson licensed pursuant to title 32, chapter 20, article 2 and licensed to do business in the city or town in which the person's primary place of business is located.

Drafted by AI from the official text and checked sentence by sentence against azleg.gov. ClearStatute is run by David Bartlett, who is not an attorney. Legal information, not legal advice — consult a licensed attorney for your situation.

Report an error

Ask about this statute