All statutesArizona Statute

A.R.S. § 32-3426: OT License Renewal

Renewal of license; inactive status; notice of address or name change

Plain-English summaryGenerated from this section's own text, checked against it. Not legal advice. How we write these

How often do you renew an occupational therapy license in Arizona?

In Arizona, an occupational therapy license must be renewed every two years or it expires, though the board may reinstate an expired license if the licensee complies with renewal rules and pays the required fees. A licensee must also notify the board in writing of any name or address change within thirty days.

Full statute text

Official text last checked against azleg.gov:

32-3426. Renewal of license; inactive status; notice of address or name change

A. Except as provided in section 32-4301, a license issued under this chapter is subject to renewal every two years and expires unless renewed. The board may reinstate an expired license if the licensee:

1. Complies with board rules for renewal of licenses.

2. Is not in violation of this chapter or board rules or orders.

3. Pays the fees prescribed pursuant to section 32-3427.

B. A licensee may request and the board may grant inactive status to a licensee who ceases to practice as an occupational therapist or occupational therapy assistant.

C. The board may establish by rule additional requirements for license renewal to require the successful completion of a prescribed number of hours of continuing education as a condition of licensure renewal.

D. A licensee must report to the board in writing a name change and any change in business or home address within thirty days after the change.

Drafted by AI from the official text and checked sentence by sentence against azleg.gov. ClearStatute is run by David Bartlett, who is not an attorney. Legal information, not legal advice — consult a licensed attorney for your situation.

Report an error

Ask about this statute