A.R.S. § 28-939: Signal Lamp Law
Signal lamps and devices
What are the rules for brake lights and turn signals in Arizona?
In Arizona, a vehicle's rear stop lamp and turn signals must be visible and understandable from at least one hundred feet away, both day and night. Any such lamp must also stay in good working condition and must not project a glaring or dazzling light.
People also ask
Full statute text
Official text last checked against azleg.gov:
28-939. Signal lamps and devices
A. A motor vehicle may be equipped and if required under this article shall be equipped with the following:
1. A stop lamp on the rear that emits a red or yellow light, that is actuated on application of the service or foot brake and that may be incorporated with a tail lamp.
2. One or more lamps or a mechanical signal device that is capable of clearly indicating an intention to turn either to the right or to the left and that is visible both from the front and rear.
B. A stop lamp shall be plainly visible and understandable from a distance of one hundred feet to the rear both during normal sunlight and at nighttime. A signal lamp or lamps indicating the intention to turn shall be visible and understandable during daytime and nighttime from a distance of one hundred feet both to the front and rear. If a vehicle is equipped with a stop lamp, tail lamp or other signal lamp, each lamp shall:
1. Be maintained at all times in good working condition.
2. Not project a glaring or dazzling light.
C. A mechanical signal device shall be self-illuminated when in use at the times provided in section 28-922.
Drafted by AI from the official text and checked sentence by sentence against azleg.gov. ClearStatute is run by David Bartlett, who is not an attorney. Legal information, not legal advice — consult a licensed attorney for your situation.