All statutesArizona Statute

A.R.S. § 28-924: Headlamp Requirements

Motor vehicle head lamps

Plain-English summaryGenerated from this section's own text, checked against it. Not legal advice. How we write these

How many headlights does a car need in Arizona?

In Arizona, most motor vehicles must have at least two head lamps, one on each side of the front, while motorcycles, all-terrain vehicles, and motor driven cycles need only one or two. Every head lamp must be mounted between twenty-two and fifty-four inches above the ground.

Full statute text

Official text last checked against azleg.gov:

28-924. Motor vehicle head lamps

A. A motor vehicle other than a motorcycle, an all-terrain vehicle or a motor driven cycle shall be equipped with at least two head lamps with at least one on each side of the front of the motor vehicle. The head lamps shall comply with the requirements and limitations of this article.

B. A motorcycle, an all-terrain vehicle and a motor driven cycle shall be equipped with at least one and not more than two head lamps that comply with the requirements and limitations of this article.

C. A head lamp on a motor vehicle, including a motorcycle, an all-terrain vehicle and a motor driven cycle, shall be located at a height of not more than fifty-four inches nor less than twenty-two inches to be measured as provided in section 28-923, subsection B.

Drafted by AI from the official text and checked sentence by sentence against azleg.gov. ClearStatute is run by David Bartlett, who is not an attorney. Legal information, not legal advice — consult a licensed attorney for your situation.

Report an error

Ask about this statute