All statutesArizona Statute

A.R.S. § 12-551: Product Liability Time Limit

Product liability

Plain-English summaryGenerated from this section's own text, checked against it. Not legal advice. How we write these

How long do you have to sue over a defective product in Arizona?

In Arizona, a product liability lawsuit generally cannot be filed more than twelve years after the product was first sold for use or consumption, unless the claim is based on the manufacturer's or seller's negligence or on breach of an express warranty.

Full statute text

Official text last checked against azleg.gov:

12-551. Product liability

A product liability action as defined in section 12-681 shall be commenced and prosecuted within the period prescribed in section 12-542, except that no product liability action may be commenced and prosecuted if the cause of action accrues more than twelve years after the product was first sold for use or consumption, unless the cause of action is based upon the negligence of the manufacturer or seller or a breach of an express warranty provided by the manufacturer or seller.

Drafted by AI from the official text and checked sentence by sentence against azleg.gov. ClearStatute is run by David Bartlett, who is not an attorney. Legal information, not legal advice — consult a licensed attorney for your situation.

Report an error

Ask about this statute